Bajecznie proste wykonanie bajecznie wyglądających truskawek. Jak smakują? - lepiej niż spod czekoladowej fontanny, bo czekolada nie jest rozcieńczona, dzięki czemu są grubiej oblane czekoladą.
SKŁADNIKI:
ok. 500 g truskawek
80 g czekolady mlecznej
20 g czekolady gorzkiej
40 g białej czekolady do dekoracji
1 łyżeczka oleju
WYKONANIE:
- Wybrać najładniejsze truskawki, lepiej wybrać mniej dojrzałe. Umyć, osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem.
- Ciemną czekoladę rozpuścić w małym naczyniu w kąpieli wodnej.
- Biała czekoladę rozpuścić z dodatkiem oleju lub słodkiej śmietanki.
- Truskawki zanurzać w ciemnej czekoladzie i odkładać na papier do wypieków.
- Udekorować białą czekoladą przy pomocy rękawa cukierniczego lub woreczka z folii - z odciętym rogiem.
- Wstawić do lodówki do stężenia.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz