9 kwietnia 2014

Jaja faszerowane tuńczykiem























Jajeczna przekąska  na święta i na każdą inną okazję. Szybka - proste składniki, wystarczy puszka tuńczyka -  resztę składników najczęściej mamy w domu. Bardzo dobra również  na urozmaicenie codziennych śniadań.

SKŁADNIKI:

4 jaja - ugotowane na twardo
1 puszka tuńczyka w oleju (ok. 130 g po odsączeniu)
1 łyżka okruszków świeżej bułki
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki majonezu
sól, pieprz, natka pietruszki

WYKONANIE:

  1. Jaja przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
  2. wszystkie składniki - oprócz białek wymieszać na jednolitą masę - jeśli będziemy nakładać przy pomocy szprycy najlepiej zmiksować blenderem.
  3. Masę nałożyć do połówek białek - ułożyć na sałacie, posypać natką pietruszki.
SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz