Jajeczna przekąska na święta i na każdą inną okazję. Szybka - proste składniki, wystarczy puszka tuńczyka - resztę składników najczęściej mamy w domu. Bardzo dobra również na urozmaicenie codziennych śniadań.
SKŁADNIKI:
4 jaja - ugotowane na twardo
1 puszka tuńczyka w oleju (ok. 130 g po odsączeniu)
1 łyżka okruszków świeżej bułki
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki majonezu
sól, pieprz, natka pietruszki
WYKONANIE:
- Jaja przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
- wszystkie składniki - oprócz białek wymieszać na jednolitą masę - jeśli będziemy nakładać przy pomocy szprycy najlepiej zmiksować blenderem.
- Masę nałożyć do połówek białek - ułożyć na sałacie, posypać natką pietruszki.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz