24 marca 2014

Sposób otarcia skórki z pomarańczy i cytryn


Bardzo dobry sposób, żeby zetrzeć skórę z pomarańczy i cytryn - tartka pozostaje czysta. Podpatrzyłam kiedyś w telewizji  w programie kulinarnym i od tamtej pory innych, lepszych sposobów nie spotkałam. 

WYKONANIE:
  1. Potrzebujemy tartkę i kawałek folii - trochę grubszej niż folia stretch.
  2. Owoc szorujemy i sparzamy wrzątkiem.
  3. Przykładamy folię do tartki i dociskamy ją pomarańczą. Po pierwszych, dociskających ruchach pomarańczą - w foli zrobią się dziurki i dobrze będzie dalej trzeć.
  4. Po otarciu potrzebnej ilości skórki - podnosimy folię - cała skórka zostaje na folii, wystarczy zsunąć łopatką. Tartka pozostaje prawie sucha.
POLECAM!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...