Ta przystawka nazywana jest "Tatar z awokado" - występuje z łososiem lub bez - obie wersje warte są rozpowszechnienia, ponieważ obie są naprawdę dobre. Szybka w wykonaniu - pożywna i oczywiście bardzo zdrowa.
1 awokado
1/2 cytryny - sok
1 ogórek kiszony średniej wielkości
100 g wędzonego łososia - może być sałatkowy
1 mała cebula - może być biała
sól, pieprz, sos sojowy - do smaku - ale raczej do oddzielnego podania
PRZYGOTOWANIE:
- Awokado obrać - o awokado na moim blogu - pokroić w kostkę i od razu skropić sokiem z cytryny i wymieszać w oddzielnej miseczce.
- Ogórek kiszony obrać obieraczką, pokroić w kosteczkę - odcisnąć nożem sok - nie dodawać go.
- Łososia posiekać ostrym nożem.
- Cebulkę - pokroić w kostkę.
- Można wszystkie składniki wymieszać, doprawić i od razu jeść.
- Jeśli na przyjęcie - można wyłożyć na półmisek - ubijając najlepiej w małych foremkach i przewracając do góry dnem delikatnie położyć na półmisek - przyozdobić listkami sałaty i cytryną. (Ja robiłam jako posiłek - przekąskę - umieściłam w silikonowym kominie z formy babkowej)
- Albo podać w pucharkach.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz