6 czerwca 2014

Wykwintne truskawki w czekoladzie

Bajecznie proste wykonanie bajecznie wyglądających truskawek. Jak smakują? - lepiej niż spod czekoladowej fontanny, bo czekolada nie jest rozcieńczona, dzięki czemu są grubiej oblane czekoladą.

SKŁADNIKI:

ok. 500 g truskawek
80 g czekolady mlecznej
20 g czekolady gorzkiej
40 g białej czekolady do dekoracji
1 łyżeczka oleju

WYKONANIE:
  1. Wybrać najładniejsze truskawki, lepiej wybrać mniej dojrzałe. Umyć, osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem.
  2. Ciemną czekoladę rozpuścić w małym naczyniu w kąpieli wodnej.
  3. Biała czekoladę rozpuścić z dodatkiem oleju lub słodkiej śmietanki.
  4. Truskawki zanurzać w ciemnej czekoladzie i odkładać na papier do wypieków.
  5. Udekorować białą czekoladą przy pomocy rękawa cukierniczego lub woreczka z folii - z odciętym rogiem.
  6. Wstawić do lodówki do stężenia. 
SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...